mytheme

Reisverslag met de camper naar Kreta

 Wij hebben besloten om 7 sept via Italie te gaan met de boot van Ancona naar Igoumenitsa de ferry tickets hebben wij van te voren geregeld bij worldwideferries in rotterdam ook de tickets van Pireas naar Heraklion v.v. Zoals hierboven zijn wij 7 september om 04.00 uur vertrokken via Duitsland en bij Bazel de grens over door Zwitserland en bij Chiasso de grens over naar Italie; bij Milaan zijn wij om 19.00 uur de camping op gereden die op 4 km afstand van de ring van Milaan ligt. De andere ochtend om 08.00 uur zijn wij weer vertrokken richting Ancona waar wij om 14.00 uur aankwamen en om 18.30 uur inscheepte naar Igoumenitsa waar wij om 10.00 uur aankwamen.
Om 11.00 uur zijn wij van Igoumenitsa vertrokken naar Pyreas waar wij om 17.00 uur aankwamen om daar met de boot om 22.00 uur naar Heraklion te vertrekken.
Daar kwamen wij 10 september om 06.00 uur aan.
Wij zijn eerst naar het strand van Elefonisi gereden in het z.w. van Kreta waar wij wilden overnachten, maar daar was de plaats niet echt fris dus zijn we naar het strand gereden en daar de dag doorgebracht. In de middag zijn wij daar weer vertrokken om vervolgens naar camping nopigia bij Kissamos te gaan leuke kleine camping met zwembad en beschutte plaatsen schoon.
Hier hebben wij 2 dagen gestaan.
Vervolgens naar Ghania camping hania goede camping en schoon met zwembad restaurant en klein winkeltje poolbar met entertainment.
Hier hebben wij ook 2 dagen gestaan.
Wij zijn daar met de bus naar het oude centrum van Ghania gegaan wat een mooie stad is in venetiaanse stijl en vele kleine straatjes waar je ook lekker kunt eten.
De bus stopt vlak bij de camping 200 meter lopen en kost 1,10 euro enkele reis, buskaartje is op de camping te koop.(goedkoper dan in de bus).
Van hieruit weer verder naar Rethimnon camping elizabeth ook een schone camping met restaurant (mensen spreken nederlands)waar je lekker kunt eten hij ligt direct aan het strand, dus bedje meenemen (gratis van de caming) en zonnen maar.
Hier zijn wij ook met de bus naar Rethimnon geweest bushalte 200 meter lopen. Rethimnon is ook een mooie stad met veel kleine straatjes en veel souvenirs winkeltjes en restaurantjes aanrader.
Ook weer 2 dagen gestaan.
Inmiddels is het zondag dus op naar Mochlos een dorpje langs de route Agios Nicolaos - sitia daar is zondags live muziek bij een klein restaurant waar wij al jaren komen dus daar wilde we wel naar toe. We hebben daar heerlijk gegeten en tot laat gezeten met de nodige drankjes.
Helaas is daar geen camping dus hebben wij op het plein gestaan en daar overnacht is goed te doen en zeer rustig.
'Smorgens zijn wij daar vertrokken naar camping caravan net buiten Chersonisos leuke camping maar klein waar wij stonden was meer een parkeerplaats.
Verder was er wel een redelijke ruimte voor tenten goed restaurant en leuke bar en direct aan het strand en ook op loopafstand van Chersonisos
Hier was het best gezellig leuke eigenaar wij hebben hier ook 5 dagen gestaan.
Van hieruit zijn wij 2 dagen naar hotel bleu marine in Amadoura/Agios Nicolaos geweest vooral omdat onze kennissen daar werken dit is een 5 sterren hotel zeer goed het is te boeken bij sunweb en is een all inclusive hotel het heeft een zwembad poolbar mainbar fitness souna enz.enz.
Is wel een aanrader.
De laatste 2 dagen op Kreta hebben wij op camping kreta in gouves gestaan.
Deze staat direct aan het strand leuke mensen en schoon zijn bezig met nieuwe sanitaire voorzieningen, zullen dit jaar klaar zijn je kan er ook goedkoop eten met acsi korting 10%.
Hier hebben wij een dag een auto gehuurd en zijn door het lasiti plateau gereden en naar heraklion geweest om onze vriendin te bezoeken. De andere dag 'savonds zijn wij naar Heraklion gereden om de terug reis weer aan te vangen. Dus op de boot naar pireas waar wij om 07.00 uur aankwamen
Van hier zijn we naar Igoumenitsa gegaan en hebben nog 2 dagen op camping elena gestaan leuke camping om uw reis in Griekenland mee af te sluiten ligt 10 km van de haven en de ferry naar Ancona
 

 

Home 

  
Nieuws | Products | Downloads | Contact Us | Links